Cseresznye oltványok

Katalin

Június végén - július elején érő, kései fajta. Brózik Sándor által előállított új hazai fajta. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra egyaránt kiváló. Nagy, bordópiros gyümölcsei ropogósak, kellemesen édes-savas ízűek. Éretten a fán hosszú ideig megőrzi a minőségét. Középerős, közepesen sűrű, kúp alakú koronát nevel. Korán termőrefordul és bőven terem. Kézi és gépi betakarításra egyaránt alkalmas. A Germersdorfi óriás értékét felülmúló, annak leváltására alkalmas, kiváló árufajta.
Porzói: Margit, Solymári gömbölyű, Linda, Germersdorfi óriás, Van, Hedelfingeni óriás, Stella.

 

Germersdorfi óriás

Június 18. és 25. között érő. Friss fogyasztásra és konzervipari célra is kiváló. Nagy, vagy igen nagy gyümölcsei bordópiros színűek, harmonikus édes-savas ízűek és ropogósak. Csapadékos időszakban repedésre hajlamos. Erős, vagy nagyon erős a növekedési erélye, később széthajló ágrendszerű. Későn fordul termőre, és közepes termőképességűnek mondható. Intenzív koronaforma kialakítása nehezen oldható meg erős csúcsi elágazódási hajlama miatt. Géppel és kézzel is betakarítható. Betegségekre nem fogékony. Korábban jelentős árufajta, de a hazai nemesítésű fajták megjelenésével a jövőben visszaszorul jelentősége.
Porzói: Solymári gömbölyű, Van, Hedelfingeni óriás, Stella.

 

Bigarreau Burlat

május végén-június elején érő, főleg friss fogyasztásra használt, de konzervipari feldolgozásra is alkalmas fajta. Középnagy-nagy gyümölcsének színe bordópiros, ropogós húsú, kocsánya középhosszú. Íze édes-savas, repedésre hajlamos. Erős, feltörő majd széthajló merev ágrendszere van. Elsősorban kézi betakarítást igényel, de ipari célra géppel is rázható, közepes, vagy jó termőképességű. A cseresznyelégy nem károsítja. Az érési sor első árufajtája.
Porzói: Münchebergi korai, Valerij Cskalov, Szomolyai fekete, Van.

 

Elérhetőségeink:

Mobilszám:
Rózsa Tamás: +36-30-240-8192


Levélcím, illetve telephely:
H-4481 Nyíregyháza-Sóstóhegy
Aranykalász sor 103.

Web: http://rozsakerteszet.hu
E-mail: info (kukac) rozsakerteszet.hu

GPS koordináták:
47°59’37.24’’ N 21°45’05.26’’ E

Térkép